Grafik tasarım yapan bir kadın

En İyi Grafik Tasarım Programları

Bu yazıda sizler için en iyi grafik tasarım programlarını inceledik. Ücretli, ücretsiz tasarım materyalleri sitelerini listeledik. Yanı sıra sık kullanılan grafik tasarım programlarına yer verdik. Keyifli okumalar dileriz.
İşletmenizi Öne Çıkaracak Etiket Çeşitleri ve Kullanım Alanları Okunuyor En İyi Grafik Tasarım Programları 5 Dakika

Grafik Tasarım Nasıl Öğrenilir?

Grafik tasarımın tanımı görsel olarak fikirleri ve mesajları karşı tarafa iletme sanatıdır. Doğası gereği sürekli gelişmekte ve yenilikler ile doludur.

Web siteleri, dergiler, logolar ve reklamlar gibi hemen hemen her alan için kullanılır. Udemy, YouTube veya lokal olarak eğitim merkezlerinden kurs alarak rahatça öğrenilebilir.

En iyi grafik tasarım programlarını bilmek, tasarımlarınızı üst seviyeye taşımanıza yardımcı olur.

Grafik Tasarımcı Hangi Programları Kullanır?

Her tasarımcının farklı tercihleri var. Onlarca farklı tasarım programı olmasına rağmen yayın kullanılan programlar aşağıdaki gibidir;

  • Adobe Photoshop: Fotoğraf düzenleme ve manipülasyon için mükemmel bir araçtır.
  • Adobe Illustrator: Vektörel çizim programı olarak bilinir ve logo, ikon gibi tasarımlar için idealdir.
  • CorelDRAW: Grafik tasarımcıların sıklıkla tercih ettiği bir başka vektörel çizim programıdır. Affinity Designer: Adobe Illustrator'a alternatif olarak kullanılan bir programdır.
  • Sketch: Özellikle kullanıcı arayüzü tasarımı için popülerdir.
  • Procreate: En iyi illüstrasyon programı olarak bilinir ve dijital çizim için idealdir.
Adobe Illustrator, vektörel çizim ve illüstrasyonlar için en popüler ve güçlü olduğu için en iyi İllüstrasyon programı diyebiliriz. Tabii bu çok kişisel bir durum.
Birden fazla vektörel çizim programını denemenizi ve tercihini yapmanızı tavsiye ederiz.

Grafik Tasarım için Bilgisayar Şart Mı?

Güçlü bir bilgisayar grafik tasarım programlarını kullanırken size kolaylık sağlar. Karmaşık, yüklü dosyalar ile çalışıyorken bilgisayarın kasması sizi yavaşlayacaktır.

Bu da doğal olarak yaratıcılığınızı etkileyecektir. Bu bağlamda bilgisayar şart mı sorunusun cevabı evet ve hatta güçlü bir bilgisayar gerekir.

Telefondan Grafik Tasarım Yapılır Mı?

Tabii, telefondan da grafik tasarım yapmak gayet mümkündür. Fakat bilgisayar ortamında olduğu kadar özgür hareket edemeceğiniz için çok tercih edilmez. Bazı hazır şablonların düzenlenmesi ve basit düzeydeki işler için kullanılabilir.

Telefondan Grafik Tasarım Yapabileceğiz Programlar

  • Adobe Spark
  • Canva
  • Procreate Pocket

Logo Tasarımı Yapmak için Hangi Program Kullanılır?

Logo tasarımları gerek basılı mecralarda gerekse dijital ortamlarda kullanıldığı için vektörel formatta olması gerekir. Eğer logo vektörel formatta olmazsa büyük baskı alanlarında ve büyük ekranlarda bulanık/kalitesi görünecektir.

Vektörel formatta tasarım yapabileceğiniz bir program seçmeniz mantıklı olacaktır. Örneğin; Adobe Illustrator, Corel Draw

Photoshop Benzeri Programlar

  • GIMP: Ücretsiz ve açık kaynaklı bir Photoshop alternatifi
  • Photopea: Tarayıcıda çalışan ücretsiz bir Photoshop alternatifi
  • Affinity Photo: Photoshop'a rakip olabilecek güçlü bir program.

Dergi Hangi Programla Yapılır?

Endüstride en sık kullanılan program Adobe InDesign olabilir. Çok sayfalı tasarımlar oluşturmak, mizanpaj düzenlemelerini kolayca yapmak için tercih edilir. Dergi yapımında sık kullanılan programlar;

  • Adobe InDesign
  • Affinity Publisher
  • Scribus (ücretsiz dergi hazırlama programı)
  • Lucidpress

Ücretsiz Grafik Tasarım Programları

Ücretsiz grafik tasarım programları logoları

  • Canva: Kullanımı kolay ve ücretsiz bir çevrimiçi grafik tasarım aracı
  • GIMP: Ücretsiz ve açık kaynaklı bir Photoshop alternatifi
  • Inkscape: Ücretsiz ve açık kaynaklı bir vektörel çizim programı
  • Pixlr: Pixlr daha çok fotoğraf düzenleme programı olarak bilinir
  • Vectr: Masaüstü ya da online olarak kullanabileceğiniz vektörel tabanlı bir program
  • Daz Studio: 3D modelleme ve animasyon yapabilmenizi sağlayan güçlü bir yazılım

Grafik Tasarım Sertifika Programları

Udemy gibi online platformlar veya lokal bu alanda eğitim veren kurumlardan sertifika almak sizi bir adım öteye taşıyabilir. Günümüzde eğitim durumu çok gözetilmese de size avantaj sağlayabilir. Tabii sertifikalardan ziyade asıl önemli olan ortaya çıkarttığınız tasarımlardır. Önceliğiniz bir portfolyo oluşturmak olmalıdır.

Grafik Tasarım Materyalleri

Tasarımda kullanılacak materyalleri her defasında sizin hazırlamanız mantıklı olmayacaktır. İhtiyacınız olan materyalleri hızlıca edinip, tasarımlarınızda kullanabilirsiniz.

Bunlar stok fotoğraflar, vektörel çalışmalar, logo örnekleri olabilir. Sizin için aşağıda ücretsiz ve ücretli materyal sitelerini listeledik.

Ücretsiz Grafik Materyal Siteleri

Pixabay Ekran Görüntüsü

Pixabay: Pixabay, milyonlarca ücretsiz stok fotoğraf, vektör ve video sunan popüler bir web sitesidir. Tüm materyaller ticari amaçlarla kullanılabilir.

Unsplash Ekran Görüntüsü

Unsplash: Unsplash, yüksek kaliteli ücretsiz stok fotoğraflar sunan bir başka popüler web sitesidir. Tüm fotoğraflar Creative Commons Zero lisansı altında lisanslanmıştır, bu da onları her türlü amaç için kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Freepik Ekran Görüntüsü

Freepik: Freepik, vektörler, ikonlar, şablonlar ve daha fazlasını içeren geniş bir ücretsiz materyal koleksiyonuna sahip bir web sitesidir. Tüm materyaller ticari amaçlarla kullanılabilir, ancak bazıları atıf gerektirebilir.

Vecteezy Ekran Görüntüsü

Vecteezy: Vecteezy, ücretsiz ve premium vektörler, ikonlar ve illüstrasyonlar sunan bir web sitesidir. Ücretsiz materyaller ticari amaçlarla kullanılabilir, ancak bazıları atıf gerektirebilir.

Pexel Ekran Görüntüsü

Pexels: Pexels, ücretsiz stok fotoğraflar ve videolar sunan bir web sitesidir. Tüm materyaller ticari amaçlarla kullanılabilir.

 

Ücretli Grafik Materyal Siteleri

Shutterstock Ekran Görüntüsü

Shutterstock: Shutterstock, milyonlarca yüksek kaliteli stok fotoğraf, vektör, video ve müzik sunan dünyanın en büyük stok materyal kütüphanelerinden biridir. Materyalleri tek tek veya abonelikle satın alabilirsiniz.

Adobe Stock Ekran Görüntüsü

Adobe Stock: Adobe Stock, vektörler, ikonlar, şablonlar, 3D modeller ve daha fazlasını içeren geniş bir premium materyal koleksiyonuna sahip bir web sitesidir. Materyalleri tek tek veya abonelikle satın alabilirsiniz.

iStock Ekran Görüntüsü

iStock: iStock, yüksek kaliteli stok fotoğraflar, vektörler ve videolar sunan bir web sitesidir. Materyalleri tek tek veya abonelikle satın alabilirsiniz.

Depositphotos Ekran Görüntüsü

Depositphotos: Depositphotos, milyonlarca stok fotoğraf, vektör, video ve müzik sunan bir web sitesidir. Materyalleri tek tek veya abonelikle satın alabilirsiniz.

123RF Ekran Görüntüsü

123RF: 123RF, stok fotoğraflar, vektörler, videolar ve müzikler sunan bir web sitesidir. Materyalleri tek tek veya abonelikle satın alabilirsiniz.

Umarız bu yazımız sizin için yararlı olmuştur.

Aklınıza takılan, sormak istediğiniz herhangi bir şey varsa lütfen yorumlarda belirtin. En kısa sürede sizin için yanıtlamak isteriz.